Izaberite stranicu

Са благословом Патријарха српског Иринеја, јубиларно, 5. Спортско сабрање Свете Србије одржано je јуче на Ади Циганлији.  Сабрање је почело Светом литургијом којом је началствовао протојереј-ставрофор Славко Божић уз саслужење протојереја-ставрофора Стева Митрића из Приштине и јереја Мирка Рaнисављевића, Небојше Милићевића и Борислава Петрића, као и ђакона Марка Станковића и Мирослава Митровића.

Протојереј-ставрофор Божић је пренео благослове Његове светости Патријарха српског Иринеја а присутнима се обратио и председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић, након којег је сабрање поздравио и здравичар Драгиша Симић.

Око 200 чланова културно-уметничких друштава „Свети Јован Владимир“ из Бара, „Ђурђевданско коло“ из Подгорице, „Борчански опанак“ из Борче, „Прело“ из Београда, „Лола“ из Београда као и многи и други одиграли су велико коло, после којег је уследио богат културно-уметнички програм, који је текао упоредо са програмом на спортским теренима на Ади.

Поред фудбала, кошарке, рукомета, бокса и вештачке стене, први пут заступљен је и стони тенис и риболов. Културна тема ове године је “Свети Сава и Немањићи”.

Извор: Радио Слово љубве

Pin It on Pinterest

Share This