Izaberite stranicu
Данас, 08. јуна у службеним просторијама Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици одржана је трећа Сједница Катихетског одбора у 2018. години.
Први дио сједнице протекао је у сумирању утисака са недавног учешћа чланова Катихетског одбора и вјероучитеља Митрополије црногорско-приморске на Првом симпосиону вјероучитеља СПЦ који се одржао у Белом двору у Београду.
Оцијењено је да је овај догађај од великог значаја за унапређење организовања вјерске наставе у нашој помјесној цркви и констатовано да је  учешће и присуство вјероучитеља из Митрополије имало посебну корист како просветно-педагошку тако и духовну, будући да се група на путовању поклонила нашим великим светињама.
У другом дијелу сједнице започете су организационе припреме за одржавање новог, “ 19. Дјечијег сабора“  који се почетком септембра сваке године редовно одржава на Цетињу.
У наставку Сједнице чланови Одбора су на основу тема и овогодишњих јубилеја у Митрополији и Православној цркви уопште формирали конструкцијски план самог Сабора те преузели одређене обавезе и задатке који у предстојећем периоду воде његовој реализацији.
Ове године наша Православна црква обиљежава 680 година манастира Стањевићи, Васпостављање јединства Пећке патријаршије 1918-2018, Обнову Московске патријаршије и 330 година страдања Момишићких мученика.
секретар Катихетског одбора
протојереј Драгослав Ракић

Pin It on Pinterest

Share This