Izaberite stranicu

Доменико Леђеро, један од оснивача организације “Војна опсерваторија” у Одељењу италијанске одбране, тврди да је НАТО извршио “тихо свирепо убиство” осиромашеним уранијумом, због чега ће, како каже, Србији помоћи и уступити јој сву документацију коју је сакупио.

-Стојим апсолутно на располагању Србији и желим да помогнем да се то и докаже- рекао је за “Вечерње новости” Леђеро, који се годинама бори да докаже истину о последицама коришћења осиромашеног уранијума на здравље војника у светским мисијама.

-Поседујем доказе да су САД саопштиле пре више година НАТО-у каква је опасност по војнике осиромашени уранијум. НАТО је скривао опасност од ефеката осиромашеног уранијума. Зашто су амерички војници на Косову имали специјалну заштиту, а италијански нису?- каже он.

Леђеро објашњава да су италијански војници имали голе руке и чудили су се Американцима зашто су тако опремљени.

-Зато што им је било саопштено какве су последице по здравље од таквог оружја- додаје.

Леђеро наводи да се за ефекте и штетна дејства осиромашеног уранијума зна још 1990. године и рата у Ираку, али да се све то скривало.

-Причаћу у Србији, ако ме позову, опширно и детаљно. Поседујем податке о свему. И о ситуацији у Босни где су живели Срби, о томе како су бомбардовни Хаџићи након чега је преминуо већи број становника те општине. Изнећу да је бомбардована српска територија у БиХ, пошто имам утисак да се у Босни то маскира ради одређених интереса- рекао је Леђеро.

Извор: Вечерње новости

Фото: ЕПА/РАС СРБИЈА

 

Pin It on Pinterest

Share This