Izaberite stranicu
Осјетивши призваност и позваност да као најстарија црквена радио станица на овим просторима учини неки корак ка још дубљем повезивању вјерника Српске православне цркве из епархија у Дијаспори са Матицом, Радио Светигора је на својим таласима покренула нови серијал емисија „Тамо далеко“, који ће се бавити животом епархија Српске православне цркве и њених вјерника у Дијаспори.
Емисије ће се емитовати сваког четвртка у 21:30, а својим садржајем пружаће слушаоцима најновије информације из живота наше цркве како у Европи, тако и са најудаљенијих тачака у свијету гдје живе наша браћа и сестре окупљени око Свете цркве.
Поред вијести, слушаоци ће имати прилике да чују и разговоре са свештенством и вјерницима из Дијаспоре, као и историјате епархија и парохија које су великом љубављу, трудом и жртвом  стваране и одржаване на цијелом земаљском шару.
У првој емисији која је емитована на таласима Радио Светигора 1. јуна, Оливера Балабан подсјећа како је стварана Епархија франкфуртска и све Немачке, и на ту тему разговара са Његовим преосвештенством Епископом аустријско-швајцарским и администратором епархије у Немачкој, господином Андрејем.
Емисију „Тамо далеко“ можете да послушате на следећем линку:

Pin It on Pinterest

Share This