Izaberite stranicu

У организацији НИП Арт прес“-а из Будве, у галерији Свети архиђакон Стефан у Будви, у уторак 29. маја, отворена је самостална изложба слика, будванског сликара Петра Пићана. Умјетник се великом броју посјетилаца представио са 20 слика различитог формата у комбинованој техници, под називом „Острогу у походе“, а наступио је и хор „Свети Јевстатије Превлачки“ из Будве.

-На овај свети дан, сликар Петар Пићан, води нас на ново ходочашће, у походе манастиру Острогу, тој највећој словенској светињи, откривајући увјек из почетка, његову неописиву љепоту и духовну енергију, јеинствену у свијету, казао је отварајући изложбу, новинар и публициста Ранко Павићевић. Овај Пићанов циклус слика, рађен је особеним рукописом, који аутор увијек дограђује и златним линијама, клеше на острошкој пећини, трагајући за живим духом острошког храма, сматра Павићевић.

-Он на специфичан начин, указује на праве, духовне вриједности, у односу на површност и пролазност живота – казао је поред осталог Павићевић. Самостална изложба сликара Петра Пиаћана, биће отворена наредних мјесец дана, саопштено је из будванског АРТ ПРЕСС-а.

А.Ћ.

Извор: Дан

Pin It on Pinterest

Share This