Izaberite stranicu

Албанци гађали Србе каменицама у Петричу, неколико повређених

Неколико Срба је повређено, од којих један теже, када су Албанци гађали каменицама Србе повратнике приликом обиласка Цркве Свете Тројице у Петричу, јавља РТС.

Неколико сати је група од тридесетак Срба чекала да им полиција омогући да приђу Цркви Свете Тројице у Петричу пошто је око 150 Албанаца блокирало прилаз овој цркви.

Полиција је успела да направи пролаз за Србе повратнике који су, након што су упалили свеће, напустили простор око порушене цркве.

Њих су каменицама гађали Албанци и погодили их, упркос јаким полицијским снагама. Радослав Кизић је повређен у пределу главе и пребачен је у болницу у Пећи где му се указује лекарска помоћ.

Блокаду пута претходно су осудили директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, Српска листа и министар у косовској влади Далибор Јевтић, преноси РТС.

Каменована амбуланта у Сувом долу на Косову

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Амбуланта у српском делу Сувог дола, код Косовске Митровице, поново је каменована у ноћи између недеље и понедељка, а на њој су поломљена стакла на улазним вратима и прозор на ординацији, саопштено је данас.

Нападачи на амбуланту која се налази на око пет километара од Косовске Митровице, као и у претходних неколико напада, нису пронађени.

„Наша амбуланта у Сувом долу, у којој пет дана у недељи ординирају лекар и медицинска сестра, често је на мети вандала који увек остају неоткривени и некажњени. Последњи напад десио се у фебруару, али су наше просторије у том мултиетничком селу биле мета и ранијих година”, рекла је новинарима директорка Дома здравља у северној Косовској Митровици Мирјана Гвоздић.

Случај је пријављен Косовској полицији која је обавила увиђај, а истрага је у току. (Бета)

Запаљено возило српског припадника КБС на КиМ

ЗУБИН ПОТОК – Возило марке „опел корса” власника Ј.Ј, члана Косовских безбедносних снага запаљено је ноћас, два сата после поноћи у селу Жупче, у Општини Зубин Поток.

У саопштењу за медије Косовске полиције се наводи да нико није повређен и да је у току истражни поступак.

Крајем фебруара ове године било је претњи упућених српским члановима КБС.

Њима је прећено и лецима дељеним у Зубином Потоку.

Претње су почеле када су Косовске безбедносне снаге биле на тргу у Приштини приликом обележавања десетогодишњице независности Косова, где су били присутни и српски чланови КБС, пренео је РТК. (Танјуг)

Pin It on Pinterest

Share This