Izaberite stranicu

На Правном факултету у Београду, у сриједу 16.маја, одржана је трибина под називом „НАТО агресија и њене последице 19 година касније“.

У препуном амфитеатру „Слободан Јовановић“, присутнима су се обратили  Арно Гујон, оснивач добротворне организације „Солидарност за Косово“ и носилац ордена Светог Саве првог степена, затим проф. др Даница Грујичић, начелник Одељења за неуроонкологију Клиничког центра Србије и проф. др Сима Аврамовић, декан Правног факултета у Београду.Трибину је  отворио проф. др Сима Аврамовић и то кроз осврт на активности Правног факултета у периоду НАТО агресије. Он је истакао да  „на делу имамо право и правду победника“.Проф. др Даница Грујичић је испричала како су за време агресије текле активности у секторима за које је била задужена, а навела је и конкретне статистичке податке о порасту тумора, о повећаном стерилитету код мушкараца након бомбардовања, као и смањеном коефицијенту интелигенције код деце рођене за време и после бомбардовања 1999.године.Проф. др Грујичић је обавестила окупљене и о наредним потезима када је у питању истрага о последицама бомбардовања Србије бомбама са осиромашеним уранијумом.

Господин Арно Гујон, који је у време агресије био у Француској, поделио је са присутнима своје утиске говорећи о томе каква је била пропаганда западних медија тада и колики је био степен медијске манипулације када је у питању НАТО агресија на тадашњу СРЈ.

Носилац ордена Светог Саве првог степена, Арно Гујон, говорио је о важност одлазака на Косово и Метохију, о раду његове организације и сарадњи са Епархијом рашко-призренском и косовско-метохијском, као и о народним кухињама у јужној српској покрајини.

Трибина „НАТО агресија и њене последице 19 година касније“ настављена је кроз форму питања публике и одговора учесника.

Извор: Радио Слово љубве

Видео: ТВ Храм

 

 

Pin It on Pinterest

Share This