Izaberite stranicu

На трећу недељу по Свеславном Васкрсењу Господњем служена је Света литургија у Цркви Великомученика Ђорђа, под Горицом у Подгорици.

Светом евхаристијском сабрању началствовао је некадашњи старјешина овог храма, прота Милун Фемић уз саслужење  протојереја-ставрофора Милете Кљајевића и ђакона Ивана Црногорчевића.

За пјевницом су се смјењивали протојереј Јован Радовић и хоровођа Снежана Поповић, праћени појцима и вјерним народом што је додатно уљепшало ово Богослужење.

Након освећења Светих дарова Христових, причестивши вјерни народ Божији, окупљенима се обратио началствујући свештенослужитељ, протојереј-ставрофор Милун Фемић који је казао да у овом дану прослављамо жене које су пратиле Господа Исуса током Његовог земаљског живота.

-Мироноснице су служиле Господу својом вјером, љубављу и вјерношћу а тако и наше Коло српских сестара ,,Свети Апостол и Јеванђелист Марко” својом активношћу се труди да чини добра, угодна дијела и обрадује своје парохијане. Овог пута сестре су обезбједиле одјећу, углавном за дјецу и старије, коју послије Литургије могу да узму они којима је потребна, казао је отац Милун.

Затим је протиница Надица Радовић одржала час вјеронауке за полазнике школе при овом храму.

Заблагодаривши Господу на сједињењу с Њиме, заједничарење парохијана са  свештенослужитељима у Христу Васкрсломе настављено је у црквеној гостопримници под Горицом.

 

                               Елза Бибић

Pin It on Pinterest

Share This