Izaberite stranicu

Његова Светост Патријарх московски и све Русије г. Кирил први пут ће посетити Албанију крајем априла 2018. године и одслужити саборну Литургију са Архиепископом Тиране, Драча и све Албаније г. Анастасијем, изјавио је Патријархов секретар за медије отац Александар Волков за РИА-Новости. Сверуски Патријарх ће се састати и са албанским председником Илиром Метом. Свјатјејши Патријарх г. Кирил боравиће у мирној посети Албанској Православној Цркви од 28. до 30. априла 2018. године.

-Ово је још једна посета на диптиху посета предстојатеља Руске Цркве сестринским помесним Црквама од његовог избора на патријарашки престо, објаснио је отац Волков. Недавно је Његова Светост г. Кирил посетио Румунију, где се сусрео и архиеписком Анастасијем, а поводом  светковања Светог Димтрија Новог, покровитеља Букурешта. Патријарх Кирил и архиепоскоп Анастасије последњи пут су сусаслуживали са другим православним предстојатељима у московској Саборној цркви Христа Спаса 4. децембра 2017. године, прослављајући празник Ваведење и стогодишњицу устоличења Светог Тихона, првог предстојатеља обновљеног руског патријарашког престола.

-Ове године Патријарх ће посетити страдалну Цркву Албаније, која је много пропатила у 20. веку и била практично уништена. Патријарх ће савршити свечану Божанску Литургију са албанским предстојатељем архиепископом Анастасијем и његовим архијерејима, а очекује се и састанак са председником државе и другим високим представницима државне власти, прецизирао је Патријархов секретар за штампу.

Извор: orthochristian.com (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This