Izaberite stranicu

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије оцијенио је да је природно да се свима, па и краљевској породици Карађорђевић, врати отета имовина.
Он је рекао да је отето проклето.

„Треба вратити свакоме, без обзира ко био. Ако имају нешто и потомци Фрања Јосипа, овдје, природно је и да се њима то врати. И Петровићима, ко год има, а наравно и обичним грађанима. Има доста ту и црквене имовине која је послије рата одузета. Комунисти су је одузимали за народ, онда је то било и разумљиво. Међутим, сада су неокомунисти то приватизовали. Они нијесу наводно комунисти, они су буржоазија јер су присвојили све себи“, рекао је Амфилохије „Вијестима“ након што је свечано у Будви отворио културну манифестацију „Љубишини дани“.

Да све буде ни по бабу ни по стричевима, већ по правди Бога, правду треба према свакоме примијенити. То је основно правило и у свим европским државама. Пошто ми ево стремимо у Европу, ред је и да се на том плану покажемо достојни“. Он је нагласио да постоји документација у манастиру Режевићи која потврђује да су Карађорђевићи „сваки педаљ земље откупили“.

Краљевска породица потражује хектар и по земље на острву Свети Стефан, вилу Милочер, готово комплетан Милочерски парк, парцеле у Пржну на којима је изграђен хотел Краљичина плажа“…

ВУК ЛАЈОВИЋ

Извор:Вијести

Pin It on Pinterest

Share This