Select Page

Божићна прослава у парохији Успења Мајке Божије у Бразилу

 

Рођење Господа и Спаситеља нашег Исуса Христа свечано је прослављен уз учешће верника и пријатеља посетилаца у парохији Успења Мајке Божије у Бразилу.

Литургију су служили протојереј Алексис Пења Алфаро и отац Рафаел. Прочитана је и Божићна посланица патријарха Иринеја. После Литургије заједница се окупила у оближњем ресторану на Божићној вечери  и где су сами верници припремили храну за прославу.

Заједница је заблагодарила Богу и пожелела благословену Нову 2018 годину.

 

Прослава Светог Саве у Ел Салвадору

 

У Ел Салвадору, парохији Светог Јакова, брата  Господњег свечано је и литургијски прослављен празник Светог Саве. Литургију су служили Протојереј Алексис Пења Алфаро и отац Игнасио из Гватемале.

Заједница у Ел Салвадору је веома мала, новооснована и нема сталног свештеника, као ни цркву, а литургија се служи у изнајмљеној просторији, са веома малим бројем икона. Броји 35 особа Православне вероисповести из Палестине, Русије, Гватемале и Ел Салвадора.

На литургији је певано на шпанском, руском и арапском, а отпевана је и једна од литургијских песама на португалском језику, а певници је помагало и неколико деце која су научила неколико причасних песама.

После литургије свештеници су благословили скромно послужење где се разговарало о следећим активностима ове скромне парохије којој је неопходна помоћ и подршка да настави своју мисију.

Са шпанског превела: Љиљана Поповић

Pin It on Pinterest

Share This