Izaberite stranicu
Празничном Светом Литургијом началствовао је старјешина храма протојереј-ставрофор Слободан Зековић.Саслуживали су протојереј Љубомир Јовановић и јереј Младен Томовић.

На Литургији су предивним појањем одговарали појци Саборног храма Василије Ускоковић, Дејан Томовић и Маја Томић. Велики број сабраног вјерног народа причестио се Св.Тајнама Тијела и Крви Господње.

После заамвоне молитве обављено је велико водоосвећење.На крају светог богослужења о. Слободан је бесједио о значају данашњег празника.
Тачно у подне вјерни народ и свештенство сабрали су се на градској плажи испред дворца краља Николе, гдје је организовано традиционално Богојављенско пливање за Часни Крст. Господ је данас пред само пливање умирио море и ваздух и услове за пливање учинио идеалним. Преко педесет одважних Барана пливало је у освештаним водама Јадранског мора. До крста је први допливао Саво Лалошевић, који је као награду добио сребрни крст.

Сви присутни су посебно поздравили деветогодишњег Ђорђа Девића који је био најмлађи такмичар. Ђорђе је као награду примио икону Христа Спаситеља. Свим пливачима подијељене су мајице за успомену на учешће у овогодишњем Богојављенском пливању за Крст Часни. На крају су сви позвани да се окупе у просторијама при Саборном храму да се почасте и уз дружење сумирају утиске.
Бог се јави!
Ваистину се јави!

 

Pin It on Pinterest

Share This