Izaberite stranicu

Сабор пресвете Богородице, који црквени хор Рождество из Бијеле, прославља као своју славу, прослављен је веома свечано, служењем Свете Литургије коју је служио јереј Шпиро Живковић, парох морињски, уз саслужење протојереја-ставрофора Предрага Видаковића и јереја Небојше Вуловића, пароха јошичког.

Пригодно бесједом члановима хора као и присутним вјерницима обратио се отац Шпиро стављајући акценат на важност учешћа младих у црквеном животу, како појањем тако и на друге начине. Отац Предраг Видаковић се захвалио браћи свештеницима, као и свим присутнима, честитајући дане Рождества Христовога и празник Сабора Пресвете Богородице.

 На крају Свете Литургије освештан и је и пререзан славског колача, а након тога приређен је славски ручак у сали парохијског дома. Овај дан је прилика за братско сабрање вјерних и из осталих мјеста наше општине као и браће и сестара из других хорова: Светог Василија Острошког из Кумбора, на челу са проф. Маријелом Милановић као  и херцегновског црквеног  хора Светог Саве којим однедавно руководи проф. Сања Радовић.

Присутне је најприје поздравио проф. др Драго Шеровић у име бјељских домаћина присјећајући се, сада већ давне, 1992. године, када су он и остали бјељски домаћини основали Хор. Апеловао је на младе бијељане да Хор као и вјеру у Бијелој очувају пред најездом проблема које носи савремено доба. Присутнима су се обратили и диригент хора Рождество Новица Зечевић као и предсједник Управног одбора јереј Небојша Вуловић посебно поздрављајући госте из остала два хора херцегновске општине инсистирајући на будућој сарадњи као што смо и досад радили потпомажући се међусобно што је неопходно за опстанак свих хорова.  

Као и сваке године, чланице Кола српских сестара из Бијеле помогле су око организације и послужења, како за Бадње вече тако и за славу хора.

                                                                                          Драгомир Видаковић

Pin It on Pinterest

Share This