Izaberite stranicu

На Бадњи дан, са почетком у 16 часова, обављено је освештање и налагање бадњака у подгоричком насељу Коник.

На мјесту некадашње пијаце, а сада мјесту гдје по вољи, жељи али и потреби тамошњих житеља треба да се отпочне са градњом храма посвећеног Светом Василију Острошком Чудотворцу окупило се више од хиљаду становника овога подгоричког насеља.

Ово је иначе прво налагање бадњака обављено у овоме дијелу града.

Парох конички протојереј Мирчета Шљиванчанин се свима сабранима обратио поздравним словом, током којег је изразио радост поводом толико великог броја присутних житеља овог насеља. Он је у свом обраћању истакао важност и битност градње и постојања православног Храма у овоме насељу, будући да је то реална потреба житеља овог растућег дијела града.

Он је изразио наду да ће градске општинске власти имати слуха за почетак, заокруживање и окончање градње једног таквог храма.
Отац Мирчета је између осталог нагласио љепоту прослављања Бадњег дана, кроз заједништво, саборност, љубав али и припрему за предстојећи празник Рождества Христовог – Божић те је пренио свима присутнима благослов Високопреосвећеног Митрополита г. Амфилохија, пожељевши свима сваку срећу здравље и напредак у њиховим породицама и домовима.

Бадњаке је благословио старјешина Саборног храма у Подгорици протојереј – ставрофор Драган Митровић са свештеницима : Далибором Милаковићем, Предрагом Шћепановићем и Бранком Вујачићем.

Борис Мусић

Pin It on Pinterest

Share This