Izaberite stranicu

У нигеријској држави Риверс, на југу земље, група непознатих наоружаних људи напала је  парохијане који су се враћали из цркве. Погинуло је 21 лице, саопштава часопис  Premium Times, позивајући се на локалне власти.

Напад се десио у понедјељак, одмах послије поноћи, у насељеној области Омоку. Полиција није саопштила тачан број погинулих, али према подацима представника поморске администрације и агенција за безбједност земље Дакуку Питерсајда, жртва напада био је  21 човјек.
Представник полиције који је потврдио инцидент тешко да је могао да наведе тачан број убијених, јер, према његовим ријечима, неки се још налазе код куће или у болници рањени и могу подлегнути ранама.
Још ниједна радикална организација, која дјелује у региону, није преузела одговорност за масовно убиство. Како је навео Питерсајд, злочин је учињен у процесу борбе за превласт међу групама које се поклањају различитим божанствима.

У Нигерији је активан радикални исламски покрет «Боко Харам». Његови терористи иступају против западног модела образовања и  траже увођење шеријата по читавој земљи. Та групација стоји иза већине терористичких напада коју су извршени као одговор на војну кампању коју против терориста спроводе Нигер, Камерун и Чад.

превод са руског Марија Живковић

http://uoj.org.ua/novosti/v-mire/v-nigerii-v-novyy-god-boeviki-rasstrelyali-bolee-20-khristian

 

Pin It on Pinterest

Share This