Izaberite stranicu

 

Дана 1. јануара, када се обиљежава мученик Бонифације, Минском је прошла литија трезвености. Литију је предводио шеф Координационог центра Бјелоруске православне цркве за борбу против наркоманије и алкохолизма, настојатељ храма посвећеног икони Мајке Божје «Неиспијена Чаша» протојереј Дионисије Пјасецки, пише  Pravoslavie.by.

Није случајно да првог дана нове година Црква обиљежава светитеља коме се хришћани моле за људе који страдају од алкохолне зависности. Они који су, међу њима, устали против ропства зелене змије, могу с Божјом помоћи и по молитвама мученика Бонифација, почети нови живот у трезвености, дати завјет да неће употребљавати никакав алкохол или наркотике. Завјет се даје на специјалном молебну који се једном годишње служи на тај дан у парохији храма Иконе Мајке Божје «Неиспијена Чаша» – казао је протојереј Дионисије Пјасецки.

Литија је прошла улицама Минска с молитвом за оне који страдају од болести алкохолизма и наркоманије и с проповиједањем трезвеног здравог начина живота.

Превод са руског: Марија Живковић

http://uoj.org.ua/novosti/v-mire/pravoslavnye-minska-proveli-krestnyy-khod-trezvosti-

Pin It on Pinterest

Share This