Izaberite stranicu

Молитвени спомен Светих Отаца по тијелу Господа нашег Исуса Христа отпочео је јутарњом службом током које су пјеване похвалне пјесме Праоцима и Оцима и Светом мученику Севастијану.

У току богослужења вјерни народ приступио је ћивоту са светим моштима и цјеливао честицу моштију Светог мученика Севастијана које је, са честицама још 26 угодника Божјих донио у манастир Стањевиће 2009. године Митрополит Амфилохије који је те свете мошти примио од руског патријарха Алексеја.

У току Свете Литургије готово сви сабрани вјерници на челу са дјецом причестили су се и са пажњом саслушали бесједу игумана Јефрема посвећену праоцима Христовим по тијелу и светом мученику Севастијану. Дјеца су, по старом обичају, везала игумана а он се одријешио пригодним даровима, најприје дјеци а потом и свим присутним вјерницима.

У радосном расположењу игуман Јефрем је показао дарове којим се Митрополит Амфилохије одријешио прије пар дана када је братија манастира била на Цетињу и честитала свом духовном оцу празник Очева. Са очинском љубављу и бригом према манастиру Стањевићи и братији, Митрополит Амфилохије је предао скупоцјено изређене богослужбене књиге и предмете:  Јеванђеље, Апостол, Крст, Седмокраки свијећњак и Дарохранилницу, умјетничке радове из Софрина – званичне радионице Руске патријаршије. Дуго су манастиром одјекивале богомољачке пјесме и раздрагани дјечији гласови због дарова коеј су примили у овај свети дан.

 

Pin It on Pinterest

Share This