Select Page

Полазници Ресурсног центра „1. јун“ из Подгорице на челу са професором Бојаном Зековићем, посјетили су 2. фебруара 2017. године Саборни Храм Христовог Васкрсења. Наиме, они су у склопу практичне наставе из угоститељства и кулинарства, гдје је професор Зековић предметни наставник, дошли да се упознају са радом Народне кухиње.

Ове драге госте дочекао је свештеник Миомир Вулевић, који је уједно и управник Народне кухиње. Он их је на један врло пажљив, темељан и њима прилагођен начин упознао са свом опремом која је потребна за рад кухиње. Уједно их је упознао и са мисијом Народне кухиње и значејем који она има у друштву. У пријатном амбијенту посјета се проширила и на све радне јединице које функционишу при Храму. Тако  их је новинар Павле Божовић увео у студио радија „Светигора“ и упознао их са начином функционисања црквене радио станице. Едукативна шетња наставила се до просторија Добротворног фонда Митрополије „Човјекољубље“, гдје им је координатор Владимир Милуновић показао канцеларије фонда и скренуо пажњу на значај хуманатирног дјеловања како за појединца тако и за цијелу заједницу. Ово врло интересантно дружење врхунило је у посјети Храму гдје је још увијек текла Јутарња молитва.

У храмовној гостопримници наши гости су радосно сумирали утиске ове, свима нама важне посјете, а отац Миомир им је уручио и пригодне поклоне као благослов и успомену са овог дружења.

Владимир Милуновић

Pin It on Pinterest

Share This