Izaberite stranicu

Са великом радошћу обавјештавамо вас да ће у Саборној Цркви Светог Ђорђа у Доњој Горици у суботу 4-ог марта отпочети нови циклус духовних предавања, која се организују у току Великог Часног Поста

Пост је вријеме интезивније борбе, за сваког Хришћанина. Вријеме када се уздржањем, трпљењем, праштањем, љубављу и молитвом сваки Хришћанин припрема за Спасоносно, Чудесно и Величанствено Васкрсење Господа Исуса Христа. Непојмљиво за људски разум Васкрсење из мртвих, када из неизмјерне љубави према Својој Творевини Бог посла Сина Свог Јединородног, Који побиједи смрт и свима људима од Адама и Еве до последњег човјека на земљи дарова вјечни живот.

Стога свештенство овог Светог Храма заједно са својим парохијанима,  уз Божији благослов, у новосаграђеној парохијској сали отпочиње други по реду циклус духовних предавања. Предавања која полако али сигурно постају веома лијепа традиција, а која су у ствари прије свега сабрања, у којима ће се на врло интерактиван и свима приступачан начин ширити ријеч Божија.

Овај други циклус духовних предавања отвориће ректор Цетињске Богословије, Протојереј-ставрофор Гојко Перовић. Тема ће бити Велики пост. Предавање почиње у 19 часова. Док у 17 часова истог дана у Цркви ће се служити Света Тајна Јелеосвећења.

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/20376/03_03_2017_razgovor_sa_o_miomirem.mp3″ text=”Тонски прилог Радија Светигора”]

Pin It on Pinterest

Share This