Izaberite stranicu

Државни тужилац Грузије Иракли Шотадзе потврдио је да је у петак 10. фебруара на тбилиском међународном аеродрому задржан ђакон Георгије Мамаладзе, предсједник службе за управљање некретнинама Грузијске патријаршије.
„Ђакон Георгије Маламадзе ухапшен је 10. фебруара по оптужби за покушај убиства. Он је ухапшен на основу информације коју је тужилац добио од грађанина који је пријавио да је Георгије Маламадзе од њега тражио да му, за значајну новчану суму, набави отров цијанид за ликвидацију високог клирика“, казао је Шотадзе.
На основу ове информације тужилаштво је покренуло истрагу.
„Како се испоставило, Маламадзе је намјеравао да путује за Њемачку гдје се тренутно на лијечењу налази Патријарх Илија II. Приликом хапшења на аеродрому, у његовом пртљагу је пронађен отров цијанид. Током претреса његовог стана откривено је ватрено оружје и муниција“, саопштио је тужилац.
По његовим ријечима, Маламадзе се налази у притвору, а истрага се наставља.
Шотадзе је одбио да одговори на питање да ли је Маламадзе планирао да отрује Патријарха Илију II.
„У овом тренутку спроводе се бројне истраге. Не можемо говорити о конкретној личности из правних разлога. Ми знамо ко је та конкретна особа којој је спремано тровање“, казао је Шотадзе новинарима.
Истрага располаже видео и аудио доказима, али они, у овом тренутку, не могу бити објављени, додао је он.

С енглеског: Свештеник Александар Орландић

Извор: interfax-religion.com

Pin It on Pinterest

Share This