Izaberite stranicu

У недељу 5. фебруара преосвећени Епископ Конго-Бразавила и Габона Пантелејмон освештао је новосаграђену цркву Светог Јована Крститеља и Светог Николе у Импфонду, граду на сјевероистоку Републике Конга, са популацијом од 20 000 житеља. Ово је прва црква на сјеверу Конга.
Његово преосвештенство је основао парохију 21. новембра 2013. да опслужује литургијски и духовни живот православних у Импфонду, међу којима су припадници Банту и Пигмеј племена, као и да буде центар даљег развоја Православља у региону.
Након освећења служена је света Литургија, током које је ђакон Тимотеј Ндзебе рукоположен у презвитерски чин. Епископ је новом старјешини упутио ријечи очинских савјета и охрабрења, нагласивши значај и огромну одговорност служења олтару и служења народу у духу смирења, љубави и разумијевања. Он је, такође, пренио поздраве Његовог Блаженства Патријарха александријског Теодора, чијим је благословом и обављено освећење и рукоположење.
Епископ Пантелејмон је, у име парохије, изразио захвалност Солунском мисионарском удружењу Светог Козме Етолског које је финансирало изградњу парохије.
У Епархији Конго-Бразавила и Габона тренутно се налазе осам парохија, укључујући новоосновану парохију Светог Јована Крститеља и Светог Николе.

С енглеског: Свештеник Александар Орландић

Извор: pravoslavie.ru, flickr.com

Pin It on Pinterest

Share This