Izaberite stranicu

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије служио је данас, на Јовандан, са свештенством Свету службу Божију у манастиру Дуга Морачка код Подгорице.
У току Литургије Владика је миропомозао новокрштеног слугу Божијег Јована.
У литургијској проповиједи након читања Јеванђеља митрополит Амфилохије је рекао да се, када је Свети Јован крштавао Господа у Јордану, јавила и открила Света Тројица.
“Син Божији јеинородни, који се крштавао руком Светога Јована Крститеља и Претече, глас Очев који се чуо са небеса ”ово је Син Мој вољени”, глас Господњи који је посвједочио Њега као Сина Божјега и Дух Свети који је на Њега сишао са небеса у виду голуба”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.
Он је рекао да се у том догађају Христовог крштења открила најсветија и најсавршенија, највеличанственија и најдубља тајна.
“То је тајна Оца и Сина и Духа Светога: Сина који се крштава, Оца који потврђује да је Он Син Његов јединородни и Дух Свети који остаје на Њему – Дух животворни којим је Он рођен од Духа Светога и Пресвете Дјеве. А свега тога је претеча анђео Божји, како га је назвао Свети пророк Малахија – Свети Јован Крститељ, највећи рођени од жене, који је припремио ту велику и свету тајну”, казао је Митрополит Амфилохије.
Након причешћа вјерних, Владика је са свештенством благосиљао славски колач поводом имендана настојатељице манастира монахиње Јоване и Крсне Славе монахиње Текле.
Потом је приређена славска трпеза хришћанске љубави.

Рајо Војиновић

Фото: Јован Радовић

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/20126/20.01.2017.%20Mitropolit%20Duga.mp3″ text=”Тонски прилог Радија Светигора”]

Pin It on Pinterest

Share This