Izaberite stranicu

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије, поводом храмовне славе, Светог првомученика архиђакона Стефана, 9. јануара одслужио је Литургију у манастиру Дуљеву.
У архипастирској бесједи након прочитаног Јеванђеља, Митрополит је казао да се велика и света тајна открила на Божић, тајна која се открила и која се непрекидно открива свијету и човјеку.
„Нијесмо ми довољно прозрели у ту велику свету тају рођења Сина Божјег од Пресвете Дјеве и Духа Светога. Сва покољења се труде кроз вјекове да прозру у ту тајну, у ту свјетлост која је засијала као сунце са Истока, обасјала дубине у Божанску творевину, и обасјала и испунила благодаћу људску природу, освијетлила прошла времена и обасјала наше вријеме, и својом свјетлошћу обасјава сва времена која ће доћи“, казао је Митрополит.

Извор: Радио Светигора

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/20069/09.01.2017_Besjeda%20Visokopreosvecenog%20Mitropolita%20Amfilohija%20u%20Manastiru%20Duljevo.mp3″ text=”Тонски прилог Радија Светигора”]

Pin It on Pinterest

Share This