Izaberite stranicu

У порти цркве Светог Ђорђа у Доњој Горици упркос хладноћи и јаким ударима вјетра на Бадњи дан организовано је традиционално налагање бадњака.
Бадњак-свето дрво, симбол празника Рождества Богомладенца Христа, уз молитвено учешће сабраних парохијана благословио је настојник овог Светог Храма, протојереј Ђуро Томовић.
Љепоти и свечаности  данашњег сабрања око ватре која се од памтивијека разгоријева у људским срцима допринио је и богат културно-умјетнички програм, који су припремила дјеца са школе вјеронауке при Цркви, коју води вјероучитељица Татјана Божовић.
У част прославе сјутрашњег Рођења Богомладенца Христа, у славу Божију дјеца са школе вјеронауке рецитовала су божићне пјесме након чега је уприличен величанствен ватромет.
Ово сабрање и славословље Христа који се сваке године у ово доба Својом благодаћу и нашом вјером, рађа у нашим срцима, у нашим душама и чулима и нашој дјечијој радости настављено је за трпезом љубави, сјећајући се Спаситељевих ријечи:“Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско (Мт. 18 3)”.

Милован Марковић

Pin It on Pinterest

Share This