Izaberite stranicu

Директор Туристичке организације (ТО) Котор Мирза Крцић казао је да је поносан на све који су нашој дванаестогодишњој суграђанки Анђели Петровић помогли да се лијечи у Њемачкој од тешке болести.
У оквиру манифестације “Од Божића до Божића”, коју невладино удружење „Карампана” у сарадњи са ТО Котор и под покровитељством Општине Котор реализује до 8. јануара, Крцић је вечерас у храму Светог Николе у Старом граду честитао Божић и поздравио присутне на концерту хорова “Српског пјевачког друштва (СПД) Јединство Котор 1839”.
“Ових дана смо сви солидарни и ја бих волио да увијек будемо такви. То ми је на неки начин вратило вјеру у живот. Да будемо добри људи, да будемо солидарни са нашом суграђанком Анђелом Петровић која се лијечи у Њемачкој. Поносан сам на све вас појединачно и на институције које су ових дана показале и доказале спремност да будемо солидарни , да покажемо да можемо да будемо добри људи. Надам се да ће то тако бити у 2017. и годинама које слиједе”, казао је Крцић.
Он се захвалио Которанима који су вечерас у великом броју, без обзира на временске неприлике, дошли на концерт СПД Јединство.
Присутнима се у име домаћина захвалио парох которски, протојереј ставрофор Момчило Кривокапић, пожељевши свима који славе срећан Божић. “Нека нам свима Божић дође на здравље. Онима, којима је већ прошао Божић, доћи ће догодине, па нека је наздравље свима и да у том духу живимо и да се молимо Богу и да једни друге загрлимо. Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља”, казао је Кривокапић. Он је казао да је акција у Котору за Анђелу објединила све, а родитељима пружила подршку да нису сами и доказала “ да смо још увијек живи, да још има људи који имају и душе и срца”.
Након што је хор отпјевао “Нашој Анђели многаја љета”, у цркви је настављено прикупљање помоћи за њено лијечење.
Хорови су вечерас приредили и неколико музичких изненађења, међу којим и “Божићну пјесму из Боке Которске” (запис начињен у Рисну), “Француску божићну пјесму”- ренесансну композицију из 16. вијека у православном руху и македонску пјесму “Две лири”.
Пратњу на клавиру пружила је проф. Ана Михаљевић, на хармоници Иван Держијев, а на гитари Петар Букилица.
Дириговали су Михајло Лазаревић и Ивана Кривокапић.
У оквиру програма “Од Божића до Божића”, сјутра, на Бадњи дан, од 10 сати на главним градским вратима биће служене приганице, док ће 8. јануара бити приређена “папалада ала мака”, с почетком у 18 сати на Тргу од оружја.
Концерт групе “Синхро” планиран је на истом мјесту од 20 сати.

Предраг Николић

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/20048/06_01_2017_KOTOR%20BOZICNI%20KONCERT.mp3″ text=”Тонски прилог Радија Светигора”]

Pin It on Pinterest

Share This