Izaberite stranicu
Са благословом Његовог Високопреосвештенства Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског господина Амфилохија, у суботу 31.12.2016. године, у цркви Светог Фјодора Ушакова, на градском гробљу у Херцег Новом, служена је Заупокојена Литургија за пострадале путнике авиона, који се недавно срушио недалеко од града Сочи.
Литургију је служио архијерејски намјесник херцегновски, протојереј-ставрофор Радомир Никчевић,  са свештенством херцегновског протопрезвитеријата.
Отац Радомир је казао да су погинули путници на свој последњи задатак кренули у жељи да помогну ближњима.
“Они су пошли у Сирију да на неки начин својим присуством умију ране оних који су тамо пострадали, а у последњих неколико година, у тој земљи је пострадало преко 300 000 људи”, казао је протојереј Радомир.
Објашњавајући како није случајност ни то што се Заупокојена Литургија служила управо у храму посвећеном Светом Фјодору Ушакову, прота Никћевић је казао:” Свети Фјодор Ушаков је био заповједник и оснивач црноморске флоте и управо на Црном мору гдје се и догодила авионска несрећа, Свети Фјодор Ушаков је бранио своју отаџбину али и балканске народе: Србе, Бугаре, Грке и друге, те тако није случајност ни то, што смо ми данас баш у овом храму поменули имена пострадалих путника”, рекао је отац Радомир.
У авионској несрећи код Сочија погинули су: 64 члана руског војног оркестра “Александров”, 8 чланова авионске посаде, 8 војних пратилаца, 2 цивилна пратиоца, 1 љекар и 9 новинара.
Оливера Балабан
[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/20008/01.01.2017.%20o.Radomir%20Nikcevic.mp3″ text=”Тонски прилог Радија Светигора”]

Pin It on Pinterest

Share This