Izaberite stranicu

„Савремена породица и проблеми одрастања“ завршно је предавања у оквиру циклуса у сусрет Божићу које је синоћ у резиденцији Саватија Љубибратића на Топлој одржала педијатар докторка Милена Пророчић.

Као и ранијих година потрудили смо се да људи чују ријеч монаштва и свештенства, али и ријеч угледних грађана Херцег Новог који се баве другим професијама, али живе животом цркве, истакао је парох староградски отац Никола Тодоровић.

-Докторка је послије вишедеценијског искуства пренијела један озбиљан приступ проблему данашње породице и узрастања дјеце у односу на родитеље. Конкретније је говорила о проблемима који се често заташкавају и даје им се призвук нормалних цивилизацијских тековина. Међутим, дјете као дјете увијек страда ако му се не посвети довољно пажње и докторка је ставила акценат на промјену једне комплетне цивилизацијске природе, поготово у нашем друштву. Имамо сви улогу да учествујемо у развитку дјетета, казао је отац Никола.

Сва предавања у овом циклусу, наводи парох староградски, у суштини носе једну поруку – најважније је у времену у којем живимо да сачувамо и наше и дјечије душе!

Духовна предавања и пројекције у току Божићног поста организовале су Црквене општине Топла и Стари град.

Извор: Радио Херцег Нови

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/20016/02.01.2017.%20Predavanje%20dr%20Milene%20Prorocic.mp3″ text=”Тонски прилог Радија Светигора”]

Pin It on Pinterest

Share This