Izaberite stranicu

Митрополит Калавритски Амвросије је окривио владу Грчке за цинично непоштовање договора који је постигнут са свештенством Грчке Цркве. На састанку са јерарсима, чланови владе су обећали да неће користити нове образовне материјале и да ће заједно са Црквом почети рад на наставном програму предмета „веронаука“.

Владика Амвросије је подвукао да, без обзира на убеђивање Архиепископа после састанка са премијером А. Ципрасом, да је „неспоразум отклоњен“, већ следећег дана су државни чиновници почели да делају као да није било никаквих договора, извештава портал Agionoros, ослањајући се на агенцију Romfea.

„Очигледно је да се влада шегачи са Црквом! Цинично су нас преварили!“-изјавио је владика Амвросије,-„Морамо да схватимо да је питање веронауке за владу затворено; веронаука је претворена у предмет који не припада ни једној конфесији, где се наш Спаситељ Христос ставља уз Буду или Мухамеда.“

Према речима митрополита Калавритског, једини адекватни одговор на поступак владе може бити активно супротстављање: „Позивам вас у бој за нашу Веру! Сећаћемо се речи министра образовања који је обећао да „укине“ веронауку током године. Да ли ћемо дозволити тај преступ? Сада је најважнија борба!“.

Са руског: Ива Бендеља

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This