Izaberite stranicu

На позив Архиепископа кентерберијског Јустина, Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски г. Иринеј са високом делегацијом наставио је посету Англиканској Цркви

Током овe посете вођени су значајни разговори у циљу неговања топлог заједништва између домаћина и гостујуће делегације, што наговештава обнављање дугогодишњих и блиских односа између Цркве Енглеске и Српске Православне Цркве. Разматрани су, између осталог, духовни живот наших Цркава, рад са младима, питање сиромашних и избеглица, проблеми савременог друштва, обнова Српске Православне Цркве, као и значај породице коja je окосницa духовног узрастања и молитве након пада комунизма.

Његова Милост Архиепископ кентерберијски г. Јустин и Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј проучили су опипљиве начине обнављања међусобних односа путем бољег начина комуницирања, као и размену лица на пољима на којима су обе Цркве призване да служе своме народу. Константован је напредак на овом плану, мада недовољан.

Касније током дана Његова Светост се упутито у катедралу Светог Павла да би одржао беседу на свечаном вечерњем богослужењу којим се обележава стогодишњица проповеди Светог Николаја Велимировића у овој катедрали у најтежим данима Првог светског рата. После овог свечаног чина Његова Светост  ће наставити посету Српској Православној Цркви у Великој Британији.

Извор: СПЦ/archbishopofcanterbury.org

Pin It on Pinterest

Share This