Izaberite stranicu

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу у Цетињском манастиру.

У литургијској проповиједи након читања Јеванђеља он је казао да је Црква и данас призвана на оно што је била призана и у протеклих 2000 година – да свједочи Христа распетога и васкрсклога.

„На исти начин на који су то радили свети апостоли и њихови наследници, на начин на који су то свједочили сви свети Божи људи кроз историју до наших времена“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Владика Амфилохије, који се управо вратио из Шамбезија, гдје је као представник наше помјесне Српске православне цркве учествовао у раду припремне конференције за Велики сабор Православне Цркве, казао је да је то обавеза и дужност и савремене Цркве.

„Да на један савремени начин исто то Јеванђеље, исту ту благу вијест, Павлову и Петрову, Јаковљеву, Јованову и других светих апостола, данас свједочи овом свијету који, као и онда, у тами лежи“, казао је он.

Он је објасни да је савремени свијет у тами, иако се горди великим знањем, великим наукама и великим напретком.

„Што се тиче онога што је најбитније, што је суштинско за свијет, савремени свијет је у неком погледу можда и гори, и ниже пао, и духовно и морално, него ли у оним временима када су Јеванђеље проповиједали први ученици Христови“, закључио је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/17679/18.10.2015.%20Mitropolit%20Cetinje.mp3″ text=“Тонски прилог Радија Светигора“]

Pin It on Pinterest

Share This