Izaberite stranicu

Руски председник, који се налази у званичној посети Казахстану, поклонио је Успенској саборној цркви у Астани икону Покрова Пресвете Богородице и добио је на поклон Фјодоровску икону Мајке Божије, преносе РИА Новости.

Председник РФ Владимир Путин посетио је Успенску саборну цркву у Астани и поклонио је икону Покрова Пресвете Богородице.

Руски лидер је на поклон добио Фјодоровску икону Мајке Божије.

Испред храма председника су дочекали Астанајски и Казахстански митрополит Александар и старешина храма архимандрит Сергије Карамишев.

Руски председник је целивао светиње у храму – Фјодоровску-Астанајску икону Мајке Божије (тачну копију чудотворне Фјодоровске иконе Богородице, која је освећена испред јављене иконе у Костроми) и честицу моштију апостола Андреја Првозваног.

Астанајски и Казахстански митрополит Александар је касније рекао да су он и председник Русије разговарали о личним стварима.

По његовим речима, председник РФ је признао да веома воли Фјодоровску икону Царице Небеске. Митрополит Астанајски и Казахстански Александар је такође истакао да је управо ова икона покровитељка државности.

Са руског: Марина Тодић

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This