Izaberite stranicu

У недељу 11. октобра велика група насилних про-абортус активисткиња насрнуло је на римокатолички храм у аргентинском граду Мар дел Плата, гађајући каменицама и флашама хришћане који су стајали у порти, молећи се на бројанице и штитећи храм.

Активисткиње су дошле у град ради учешћа у 30-ом годишњем Националном сусрету жена, који је ове године окупио више десетина хиљада учесница. У очекивању напада, око цркве су постављене металне ограде, а присутни су били и припадници локалне полиције.

Када су жене срушиле капију храма и покушале да запале саму цркву полиција је реаговала сузавцем и гуменим мецима. Један број нападача је ухапшен, али ускоро и пуштен.

Локална анти-абортус организација Argentinos Alerta, која је учествовала у организацији ненасилне одбране храма, објавила је саопштење у којем изражава захвалност полицијиским снагама, истичући да је ово први пут да је полиција заштитила црквену имовину у сличним ситуацијама.

И претходних година, приликом одржавања Националних сурета жена у разним градовима Аргентине, хорде насилних активисткиња покушавале су да оскрнаве храмове. У новембру 2013, велики број младића је мирно стајао бранећи свој храм у граду Хуан де Кујо, док су их феминисткиње пљувале, физички нападале и поливале бојом.

Поред свега, већина националних медија пренијело је другачију слику овогодишњег инцидента, занемарујући насиље про-абортус активисткиња, а исичући полицијску бруталност.

Са енглеског: Александар Орландић

Извор: catholicnewsagency.com; lifesitenews.com

Pin It on Pinterest

Share This