Izaberite stranicu
Манастир Покрова Пресвете Богородице у Горњим Брчелима у Црмници прославио је данас своју славу. Празновање је започето Светом Литургијом којом је началствовао јеромонах Рафаило Бољевић, игуман манастира Подмаине, уз саслужење протојереја-ставрофора Јована Ђорема из Краљева, протојереја-ставрофора Радомана Мијаиловића, протопрезвитера барског, јереја Слободана Зековића, пароха даниловградског, јеромонаха Григорија Миленковића, игумана манастира Старчева Горица, јеромонаха Никона Кокотовића, игумана манастира Св. Николе у Брчелима и јереја Слободана Лукића, пароха црмничког.
У литургијској проповиједи, о. Рафаило је протумачио јеванђељски позив Господа Исуса Христа да се сви угледамо на Марту која је изабрало “оно једино потребно“, а то је управо Ријеч Божија. Уколико слушамо и држимо Ријеч Божију, бићемо достојни сљедбеници Господа Исуса Христа и носиоци непатворене свјетлости Истине. Велики број сабраних вјерника се причестио Тијелом и Крвљу Господњом.
На крају Свете Литургије благосиљан је и пререзан славски колач. Празновање је настављено за богатом трпезом коју је и ове године припремио кум славе г. Дејан Ђуровић са породицом.
Свештеник Слободан Лукић

Pin It on Pinterest

Share This