Izaberite stranicu
Протојереј-ставрофор др Велибор Џомић, коме је МУП наложио да напусти Црну Гору, налази се у Требињу, у Епархији захумско- херцеговачкој. За Слово Љубве каже да је његов правни тим Управном суду у Подгорици данас поднео захтев за изрицање привремене мере, те поништење безаконе одлуке МУП-а, као и да верује да ће суд то праведно решити. Оно што онеспокојава је најава полиције да му, чак и ако суд изда привремену меру, не одобре улазак у ЦГ, а то би, истиче, значило да је правни систем ЦГ потонуо. „Предузећемо све да заштитимо интерес Цркве над којом се врши систематски удар“, каже о. Велибор.

„Знају они одакле им, у правном смислу, прети опасност“, каже о. Велибор и додаје да су се „грдно преварили ако мисле да могу људе гумицом да бришу“. Он каже да ће у Требињу боравити неколико дана. „Ја сам молитвом и духом у Црној Гори и учинићемо све да заштитимо интересе Цркве над којом се врши систематски удар“, додаје.

МУП Црне Горе донео је одлуку према којој прота Велибор треба да напусти Црну Гору, јер је, како је образложено, његово деловање опасно по националну безбедност.

Поводом прогона протојереја Велибора Џомића и  Цркве у Црној Гори, Митрополит црногорско-приморски Амфилохије је рекао да то не раде Црногорци, већ да су то безбожни Монтенегрини, који мисле да могу на прогону Цркве Христове и на распећу оних који њој служе да створе будућност Црне Горе. Нека тим новим гонитељима Цркве Христове, Божије, светосавске, Господ подари разума, мудрости и да им врати памет да схвате да је Црква непобедива. Не могу они својом злобом,  својом мржњом и својим безбожништвом уништити Цркву Божију. Они само брукају сами себе, брукају Црну Гору, истакао је Митрополит Амфилохије.

Свештенство Митрополије црногорско-приморске устало је у одбрану људских и професионалних права сабрата, оца Велибора Џомића и његове породице, угрожених, како се наводи у саопштењу, вишегодишњим насиљем од стране МУПа Црне Горе. „учинићемо све да наш сабрат и његова породица остану у Црној Гори“, наводи се у саопштењу свештенства.

Извор: Радио Слово љубве

[wpaudio url=“http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/5/15/02/09.02.15.o.velibor_dzomictrebinjeo_progonu_spcza_sajt_.mp3″ text=“Тонски прилог Радија Слово љубве“]

Pin It on Pinterest

Share This