Izaberite stranicu

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Г. Хризостома, хор свештеника наше Епархије покренуо је своје активности и пројекте за нову 2015. годину. Хор свештеника је у свом досадашњем постојању узимао учешћа углавном у духовним догађајима, а између осталог пјевао је на Светој Архијерејској Литургији приликом устоличења Његовог Преосвештенстава Епископа Хризостома на Епископски трон Епархије зворничко-тузланске у Тузли, јула 2013. године. Такође хор је учествовао на недавној Светосавској академији 26. јануара у Бијељини, изводећи композиције Подмосковске вечери, Радујсја Архијерејев, Тамо далеко и Господи сохрани.

Хор редовно одржава своје пробе у Брчком и Бијељини, а умјетнички руководилац хора свештеника је г-дин Младен Јефимић, професор у средњој музичкој школи Ст. Стојановић Мокрањац у Бијељини, иначе професор дириговања и клавира.

Хор свештеника Епархије зворничко-тузланске ће и у наредној години бити активан и присутан у свим приликама духовног живота наше Цркве, а у плану је и снимање аудио и видео записа који ће за почетак преко интернет медија бити доступни свим нашим епархиотима али и шире.

Ђакон Кристијан Ђокић

Извор: Православни духовни радио ЛОГОС

Pin It on Pinterest

Share This