Izaberite stranicu

Данас 7. феруара 2015. године на дан успомене Св. Григорија Богослова, Његово Преосвештенство г. Хризостом, Епископ зворничко-тузлански, посјетио је Општину Осмаци и у овдашњем Храму Силаска Светог Духа на апостоле служио Свету архијерејску литургију и проповиједао Ријеч Божију.

Иако је вријеме било поприлично лоше, оно није спријечило многобројне благочестиве хришћане да дођу на Свету литургију и моле се заједно са својим Епископом. Са Преосвећеним Владиком г. Хризостомом саслуживали су протојереј-ставрофор Стево Јовић, Архијерејски намјесник тузлански, јереј Драган Негић, парох цапардски и ђакон Богдан Стјепановић.
У бесједи на јеванђелску тему ”Ја сам врата и ко уђе кроз мене спашће се” Преосвећени Владика је говорио о Христу Господу као ВРАТИМА СПАСЕЊА и о науци Његовој као храни и пићу спасења.

”… Господ је дошао и дао Себе самога да буде не само ВРАТА спасења, већ и ПУТ спасења. Да би ишли тим и таквим путем и прошли кроз Та и Таква врата дао нам је своју науку – ријечи које записаше и оставише Свети Јеванђелисти како би и ми вјерујући у њих имали спасење и живот вјечни. Зато, кад год долазите у Цркву Божију, браћо и сестре, ви не долазите само да се Богу молите, већ и да чујете Науку Господњу, али и више од тога, да се научите Науци Господњој, да разумијете шта је то што рече Гопсод: “Ја сам врата и ко уђе кроз мене спашће се!”

Љ. К.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Pin It on Pinterest

Share This