Izaberite stranicu

Како пишу подгоричке “Вијести”, Архијерејски протопресвитер подгорички и координатор Правног савјета Епархијског управног одбора Митрополије црногорско-приморске протојереј-ставрофор доц. др Велибор Џомић мора да напусти Црну Гору до сјутра у 18 сати, јер је послије четири године спорења Министарство унутрашњих послова (МУП) донијело правоснажно рјешење којим му се то налаже.

“Џомић мора да напусти територију Црне Горе до недјеље у 18 сати”, рекао је саговорник “Вијести” из полиције. МУП је такву одлуку донио на основу новог мишљења Агенције за националну безбједност да Џомић представља опасност по националну безбједност, казао је извор “Вијести”.

Евентуално нова тужба Управном суду не одлаже извршење рјешења МУП-а.

МУП је рјешење донио након што је одбио Џомићев предлог за одлагање привремене мјере до одлуке Управног суда, пише Дан.

Његов адвокат Зоран Пиперовић казао је да је обавијештен о одлуци МУП-а и додао да је полиција рјешење о протјеривању из Црне Горе покушала да уручи Џомићу док је вршио вјески обред.

„Џомић је вршио вјерски обред те стога није могао ни да прими рјешење. Као његов пријатељ и грађанин огорчен сам оваквом реакцијом МУП-а. Резигнација има више нивоа. Најнижи ниво је чињеница што је његовом захтјеву удовољено три пута да може да остане на територији Црне Горе до одлуке Управног суда које су увијек биле у његову корист. Највећи кровни ниво моје реакције има људску и социолошку димензију.

Тјерати из државе доктора наука, свештеника, професора на универзитету, родитеља и хранитеља породице је гријех, што би рекао народ, Bожји“, казао је за Дан Пиперовић.

Pin It on Pinterest

Share This