Izaberite stranicu

Министарство унутрашњих послова донијело је рјешење о протјеривању протојереја Велибора Џомића и он мора да напусти државу до понедјељка. Џомић је у извјави достављеној ЦдМ-у данас истакао да је министар-извањац Рашко Коњевић по ко зна који пут у јавност намјерно пласирао неистине. Он је поручио да неће напустити Црну Гору.

Џомић је казао да не намјерава да пакује кофере и напусти државу.

“Ја сам у Црној Гори и, ако Бог да, остаћу овдје јер ми правни систем ове државе то апсолутно омогућава”, истакао је он.

Према ријечима Џомића Коњевић је у овом случају злоупотребио и јавна овлашћења и прекршио сваки људски и професионални кодекс, а и то ће врло брзо бити утврђено.

„Умјесто да дигне полицију на ноге и расвијетли десетине нерасвијетљених убистава, Коњевић је јуче дигао на ноге полицију како би ми на незаконит начин било уручено некакво рјешење. Закон изричито забрањује да се странке позивају ради уручења рјешења и органе обавезује да их уручују поштом или на други, за странку прикладнији, начин“, наглсио је Џомић.

Он је рекао да није прихватио незаконит телефонски позив, а послије тога, у касним вечерњим сатима „су извршили полицијску акцију опседања мог стана“.

„Тај ”спектакуларни” подухват је завршен тако што су ми на вратима оставили позив да у нерадни дан, тј. у недјељу 8. фебруара у 12 сати дођем у Сектор граничне полиције у Подгорици, који се налази у старој згради Центра безбједности. Евидентан је покушај министра-извањца Рашка Коњевића да поступак који траје пуне четири године брзопотезно оконча и то у току викенда“, сматра он.

Џомић је казао да Коњевићеву „фрустрираност и опседнутост мојом маленкошћу тумачим као наставак злоупотребе службених овлашћења и кршење закона“.

„У великом је страху зато што је донио незаконито рјешење и зато на силу покушава да ову ствар брутално истјера до краја како би предуприједио пресуду Управног суда.Коњевић се понаша као онај што је шиљио ражањ, а зец је и даље био у шуми. Зато му поручујем да обузда своје распламтеле страсти и сведе у нормалу своје најниже нагоне. Нема потребе да брука Црну Гору на овакав начин“, додао је Џомић.

Он је у изјави нагласио да рјешења још није примио, те да ће их примити сјутра.

„На тај, као и на друге начине, исказујем поштовање према држави и њеним прописима“, рекао је Џомић.

Велибор Џомић је замолио медије да не насједају на, како каже, дезинформације које пласира Коњевић.

„Такође, представнике медија који су заинтересовани да се упознају са садржајем тих рјешења позивам да сјутра у 12 сати дођу испред бивше зграде Центра безбједности Подгорица гдје ћу се, након пријема решења, обратити јавности“, закључио је Џомић.

Извор: Cafe del Montenegro Portal

Pin It on Pinterest

Share This