Izaberite stranicu

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, на празник Светог Григорија Богослова, са свештенством Свету службу Божију у цркви Светог Јована Крститеља на Бијелој Рудини у Горњим Бандићима.

У проповиједи након читања Јеванђеља Владика је рекао да је у Цркви Божјој све у знаку Свете Тројице.

“Кад то кажемо, онда то значи да је све што постоји, и начин на који постоји у знаку Свете Тројице, Оца и Сина и Духа Светога”, казао је Митрополит црногорско-приморски.

Он је рекао да зато није чудо што ми хришћани себе запечаћујемо тим Светим именом.

“Та велика и Света тајна Јединога Светога који у Светима обитава, Бога живога, вјечнога, у Тројици прослављанога, јесте најдубља тајна, не само људскога живота него живота свеукупне Божанске творевине. То је најдубља тајна, неизрецива, неисказива , неописива тајна Онога на коме све почива, из кога је све никло и произрасло и чије је име уписано у све што постоји, а нарочито у људском бићу, и коме стреми, чијем савршенству стреми све што постоји и што је Бог саздао својом руком”, рекао је Митрополит Амфилохије.

Након Литургије Владика је уручио архијерејску похвалницу супружницима Александру Павићевићу и Зорици Мишковић Павићевић за помоћ и труд у обнови овог светог храма.

Митрополит је касније истог дана посјетио и цркву Светог Николе у Ливадама бандићким.

Р.В.

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/16312/07_02_2015_mitropolit_amfilohije.mp3″ text=”Тонски прилог Радија Светигора”]

Pin It on Pinterest

Share This