Izaberite stranicu

Од 29. јануара до 1. фебруара 2015. године Његова Свесветост Патријарх Вартоломеј налазио се у посети Белгијској митрополији и овом приликом одржао предавање на конференцији на Католичком универзитету у Лувену на тему„Хришћанско учење о обожењу на Истоку и Западу“. Остала излагања поднели су бивши Архиепископ кентерберијски Роуан Вилијамс,  бискуп Јохан Бони из римокатоличке Бискупије Антверпена, професор Мартин Лерд са Универзитета Виљанова, професор Ивана Ноубл са Карловог Универзитета у Прагу и професор Џорџ Патисон са Универзитета у Глазгову.

У петак ујутро, 30. јануара 2015. године, Васељенски Патријарх Вартоломеј сусрео се са белгијским краљем Филипом и министром спољних послова Дидијеом Рејдерсом. Касније у току поподнева, он је водио разговоре и са православним и римокатоличким архијерејима у Белгији.

Током ове званичне посете Његову Свесветост су пратили Митролити: белгијски Атинагора и шведски и све Скандинавије Клеопа, велики јерођакон Андреј, г. Петер Базкарло и г. Николаос Мангинас.

Извор: СПЦ/Васељенска патријаршија

Pin It on Pinterest

Share This