Izaberite stranicu

У Црквеној гостионици “Пасха“ у Никшићу у току је изложба ликовних радова полазника умјетничке радионице “Отворени студио“. Радови младих ликовних стваралаца представљени су поводом празника Светог Саве, првог српског просветитеља и учитеља.

Изложбу је, у петак 30. јануара 2015, отворила академски сликар Весна Сушић, која руководи умјетничком радионицом “Отворени студио“.

“Наше мало креативно друштванце, ево, срећом, ради већ двије године и надам се да ће ова окупљања у Светосавским данима постати традиција, ако потрајемо. Дјеца и ја се веома веселимо овој изложби, јер је она плод велике стваралачке радости, што дјеци, полазницима наше радионице, стално говорим – потребно је само да се воли оно што се ради. Ако тога нема, онда и резулати изостају, а резултат нашег рада је видљив и јако смо на њега поносни“.

“Ова младост ће сјутра отићи својим путевима и радити на томе да свијет учине бољим, и себи и нама. Најмање што можемо је да им пренесемо макар дио свог искуства, да их научимо да не понављају грешке које смо ми правили и да им помогнемо да схвате и развију своје дарове на корист себе и других“, казала је Сушић.

Ликовна радионица “Отворени студио“ већ другу годину организује школу сликања за основце, средњошколце и старије поклонике ликовне умјетности.

Ова изложба је резултат њиховог рада у прошлој години, а за потребе представљања у црквеној гостионици “Пасха“ направљен је мањи избор ликовних радова, који су, свакако, наишли на лијеп пријем од посјетилаца. Већина аутора се и прошле године представила у овом истом простору, а повод је такође била празнична радост поводом Савиндана.

“Трудимо се да за сваког Светог Саву организујемо изложбу. Свети Сава је ђачка слава и лијепо је да је и ми на свој начин обиљежимо“, нагласила је Весна Сушић.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Pin It on Pinterest

Share This