Izaberite stranicu

У недјељу о митару и фарисеју Епископ Бихаћко-петровачки г. Атанасије служио је Свету архијерејску литургију у храму Пресвете Богородице и њене иконе Тројеручице у Батковцима.

Са Епископом су саслуживали протојереј-ставрофор Петар Миловац, парох оштролучки, јереј Ален Марић, парох сански и протођакон Никола Перковић. Била је ово прва канонска посјете нашег Епископа овоме мјесу парохије старомајданске. Батковци су мало мјесто са четрдесет домаћинстава српске и хрватске националности, и како неко рече „Нит мањег села , нит веће слоге“, ово мјесто је примјер многима да се у заједници хришћанске љубави може живјети добро и лијепо. Прелијепи храм посвећен икони Пресвете Богородице Тројеручице, заслуга је ктитора г.Миле Раилића из Батковаца, који је своме мјесту подарио и друга многобројна доброчинства ( школу, амбуланту, стадион и радна мјеста у оквру своје фирме која послује у Њемачкој ).

Видјевши доброту ових људи Владика Атанасије, у својој бесједи је истакао њихову вјеру и поручио да остану у јединству вјере и хришћанске љубави, да се радујемо и заволимо спасење и живот вјечни, и да ка томе усмјеримо живот свој.

Након богослужења у просторијама школе приређена је трпеза љубави за све присутне. Парох старомајдански јереј Невен Маринковић захвалио се свима који су својим трудом допринјели да овај дан буде величанствен и позвао све присутне да се поново окупимо за храмовну славу у Батковцима.

Исто тако морамо да похвалимо дјечицу која су за ову прилику спрелила пригодан програм као знак добродошлице своме Епископу са жељом да нас посјећује још много година у добром здрављу. Амин!

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Pin It on Pinterest

Share This