Izaberite stranicu

Његово Преосвештенство владика жички Господин Јустин, у недељу 1. фебруара 2015. године, посетио је храм Св. кнеза Лазара у Љубићу и у предивном молитвеном амбијенту, уз саслужење оца Николаја из манастира Преображење, намесника трнавског протојереја Саше Јоловића и других свештеника, служио Свету архијерејску Литургију. Киша и суснежица која је падала није могла да спречи велики број верног народа Љубића и шире да дочекају свога Епископа, а амбијент је улепшало и  одлично појање црквеног хора „Св. владика Николај жички“ при љубићкој цркви. Ово је уједно први пут да Његово Преосвештенство приноси бескрвну жртву Господу у Литургијском сабрању у љубићкој цркви.

Љубићка црквена општина је једна од најмлађих Црквених Општина. Нема још ни годину дана како је формирана, а уз велики труд братства цркве, црквеног одбора и великог броја приложника, за непуну годину дана наставила је осликавање, израду пројекта за парохијски дом, звоник и амфитеатар и, ако да Бог, почеће градњу парохијског дома.

У радости и усхићењу, осетивши благодат Божију присуством Духа Светога, верни народ је са уживањем упијао духовну храну под омофором Његовог Преосвештенства, Господина Јустина.

Преосвећени владика је у својој беседи подсетио да је ове године 200 година од Другог српског устанка и да је благодатна радост данас бити у овом храму који се налази на месту чувене љубићке битке. Даље је преосвећени владика говорио о значају поста и молитве за наше спасење, а комплетну беседу можете чути у прилогу.

После Свете Литургије братство љубићке цркве приредило је трпезу љубави где је, уз послужење хране, старешина храма, протојереј хаџи Владан Милосављевић, поздравио и захвалио Преосвећеном владици Јустину на посети љубићкој цркви рекавши да је увек добродошао и да је велика радост, свештеника и верног народа Љубића да што чешће виђају владику у свом храму.

Протојереј хаџи Владан Милосављевић

Извор: Епархија жичка

Pin It on Pinterest

Share This