Izaberite stranicu

МИП Русије негодује због провокације украјинских националиста у вези с православним храмом у част иконе Мајке Божије «Всјех скорбјашчих радост», који се налази на територији историјско-меморијалног националног парка «Бабји Јар», преноси «Росијскаја газета» позивајући се на званични сајт спољнополитичког надлештва.

«Ово није први случај да националистичке снаге Украјине нападају верске светиње, при чему им кијевске власти гледају кроз прсте» – истичу дипломате.Са Смоленског трга се захтева «најтемељнија истрага» злочина.

«Овакав варварски акт изгледа посебно светогрдно у данима кад се обележава 70-годишњица ослобођења концентрационог логора у Аушвицу од стране Црвене армије,» – каже се у коментару МИП.

Злонамерници су у ноћи између недеље и понедељка у храм бацили флаше са запаљивом смесом после чега су нестали у непознатом правцу. Органи реда тренутно спроводе истрагу и покушавају да пронађу вандале.

„Бабји Јар“ је постао светски познат након што су фашисти стрељали мирне грађане на његовој територији 1941. године. Зна се да је тамо погинуло преко сто хиљада људи.

Са руског: Марина Тодић

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This