Izaberite stranicu

Округли сто о „Наслеђу Свете Русије и изазовима савременог света“ одржан је 22. јануара 2015. године у Државној думи руског Савезног парламента Руске Федерације.

На овој конференцији, која је одржана као део 3. Божићних парламентарних сусрета у оквиру 23. међународних божићних читања, сапредседавали су Митрополит Иларион, председник Одељења за спољне црквене односе Московске Патријаршије (ОМЦО), и г. Алексеј Пушков, председник Одбора Државе думе за међународне односе.

Председник ОМЦО је, између осталог, истакао да „идеал Свете Русије“ не треба доживљавати као нешто застарело и заборављено, него мора постати основни принцип живота у друштву и стварања односа са другим народима“.

У округлом столу су учествовали научници, новинари, представници посланичког кора, владиних институција, јавних кругова и Цркве, укључујући и Архиепископа женевског и западноевропског Михаила, Митрополита московског и све Русије Корнилија; поглавара Руске Цркве старообредника; протојереја Димитрија Смирнова, председника Патријархалне комисије о породици и заштити мајчинства и детињства; и протојереја Сергија Звонарева, секретара ОМЦО  за далекоисточне земље.

Извор: СПЦ/Московска патријаршија

Pin It on Pinterest

Share This