Select Page

Игуманија Инес (Ајау), настојатељица православног Тројицког манастира у Гватемали помогла је двома руским туристима којима су лопови украли новац и документа. Она их је примила у своју обитељ и купила им карте до Петербурга.
Како саопштава Informing.ru , позивајући се на амбасадора РФ у Републици Гватемали Николаја Бабича, двоје руских грађана остало је у туђој земљи без докумената и средстава за живот. Сагласно добијеним информацијама, Роман Леванов и његова дјевојка Ана Кривнецова остали су без пасоша док су путовали из града Антигуа. Послије незгоде обратили су се руској амбасади и саопштили да су им пасоше украла непозната лица у аутобусу и да не могу да се врате кући.
Сарадници амбасаде, сагласно правилима, формирали су комисију која је била обавезна да ријеши питање фианансијске помоћи грађанима своје земље у року три дана од момента примања захтјева.
Николај Бабич је казао да су дипломате договориле да обезбиједе смјештај пострадалим Русима у православном манастиру који се налази у престоноци државе и послали за њих минибус у Антигуа.
Шеф руске дипломатске мисије у Републици Гватемала саопштио је да су за обоје туриста већ припремљена документа која ће им омогућити да се врате у домовину.

Са руског: Марија Живковић

Извор: blagovest-info.ru

Pin It on Pinterest

Share This