Select Page

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј и г. Никола Мирков, в.д. генералног директора Радио телевизије Србије, потписали су данас, 23. јануара 2015. године,  у Патријашји српској споразум о сарадњи

Споразум се односи на сарадњу Телевизије Храм, установе за телевизијску и видео продукцију Архиепископије београдско-карловачке, и Радиодифузне установе Србије Радио телевизије Србије, у циљу афирмисања хришћанске вере, живота и културе у Отаџбини и расејању, као и представљања хришћанских вредности и духовности на пријемчив начин за савременог човека.

Споразум предвиђа спремност РТС-а да подржи ТВ Храм  и помогне обогаћивање његовог програмског садржаја.

Сарадња се превенствено односи на садржаје документарног програма, културно-ументичког програма,  на дечји програм, емисије историјског садржаја, игране структуре, музички програм и др. из богате ризнице РТС-а.
Са своје стране, ТВ  Храм  ће за садржаје из своје продукције уступати право емитовања РТС-у.

Потписивању споразума присуствовали су главни и одговорни уредник ТВ „Храм” протојереј-ставрофор Стојадин Павловић; викарни епископ Његове Светости Арсеније топлички; протођакон Радомир Ракић, главни и одговорни уредник Информативне службе Српске Патријаршије; јереј Мирослав Чолаковић, секретар ЕУО Архиепископије београдско-карловачке; мр Зоран Недељковић, управник Библиотеке Српске Патријаршије; јереј Оливер Суботић, уредник  Православног мисионара;  Драган Тадић, у име радија Архиепископије Слово љубве;  сарадници и водитељке РТС-а и др.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This