Izaberite stranicu

Руски председник В.В.Путин упутио је поздраве учесницима у XXIII Међународним Божићним предавањима, преноси Патриархия.ru.

Учесницима и гостима XXIII Међународних Божићних образовних предавања

Ваша Светости!

Поштовани пријатељи!

Поздрављам вас и честитам вам отварање XXIII Међународних Божићних образовних предавања.

У току протеклих година Божићна предавања су с правом постала један од најзначајнијих и најважнијих догађаја у животу земље, велики црквено-друштвени форум на којем се разматрају актуелни изазови данашњице кроз призму образовања и васпитања.

Тема овогодишњег форума – «Кнез Владимир. Цивилизацијски избор Русије» – је најтесније повезана с историјом наше земље и с духовно-моралним основама друштва. Избор који је свети равноапостолни велики кнез Владимир начинио пре више од хиљаду година, поставио је темељ цивилизацијског модела Русије и одредио је развој наше земље као јединствене централизоване државе. У току векова наши преци су својим подвижничким служењем и ратним подвизима створили велику земљу. Све оно најбоље што је учињено у славу отаџбине, било је утемељено на високим моралним принципима који су вековима неговани у нашем народу.

Данас поново одговарамо на тешке изазове проналазећи ослонац и снагу у заветима претходних генерација, у традицији сарадње између државе, Цркве и друштва. Свесни смо нераскидивости и целовитости хиљадугодишњег пута наше отаџбине, верујемо у себе и у то да ћемо сигурно остварити постављене циљеве.

Још једном поздрављам учеснике у Божићним предавањима, желим вам успех у добрим делима и подухватима.

В.В.Путин

Са руског: Марина Тодић

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This