Select Page

У славу Божију, ове године је у Бабушници одржано друго по реду пливање за Часни крст. Пливање је организовано на бабушничким базенима у организацији парохије бабушничке. Допринос организовњу пливања дала је СО БабУ славу Божију, ове године је у Бабушници одржано друго по реду пливање за Часни крст. Пливање је организовано на бабушничким базенима у организацији парохије бабушничке. Допринос организовњу пливања дала је СО Бабушница, Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој, Дом културе и Туристичка организација Бабушнице. Након литургије и освећења воде, кренула је литија, на челу са пливачима.

Литију је дочекало КУД Бабушница и поздравило народним играма овога краја. Након што је свештеник благословио воду и спустио крст, четрнаест такмичара је кренуло у витешко надметање. Први је до крста стигао двадесетједногодишњи Милан Петровић из Беле Паланке. Парох бабушнички, јереј Славиша Смиљић, доделио је сведочанства о учешћу и пригодне поклоне свим пливачима, након чега су отишли на трпезу љубави у организацији СО Бабушница.ушница, Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и комунални развој, Дом културе и Туристичка организација Бабушнице.

Након литургије и освећења воде, кренула је литија, на челу са пливачима. Литију је дочекало КУД Бабушница и поздравило народним играма овога краја. Након што је свештеник благословио воду и спустио крст, четрнаест такмичара је кренуло у витешко надметање. Први је до крста стигао двадесетједногодишњи Милан Петровић из Беле Паланке. Парох бабушнички, јереј Славиша Смиљић, доделио је сведочанства о учешћу и пригодне поклоне свим пливачима, након чега су отишли на трпезу љубави у организацији СО Бабушница.

Извор: Епархија нишка

Pin It on Pinterest

Share This