Izaberite stranicu

Данас када наша Црква прославља празник Крстовдан, у храму Св. Спиридона у Пероју служена је Св. Литургија у којој је учешћа узело мноштво вијерника наше парохије.

Послије Св.Литургије у празничном расположењу и уз лијепо појање појаца обављен је чин великог водоосвећења. Оно што ће вјероватно свима онима који су данас били у храму посебно остати у сјећању је организовање пливања за Часни крст.

Наиме по први пута у нашој парохији смо организовали пливање за Часни крст. По завршеном чину водоосвећења у цркви, вјерни народ је у литији кренуо до плаже у Пероју, гдје су четворица   наших парохијана и једна парохијанка, „ скупили довољно храбрости“ да уђу у хладно море и запливају према мјесту гдје је у море спуштен вијенац са Часним крстом.

Најбржи пливач ове године био је Давид Станојевић из Пуле. Честитајући му на томе, свештеник му је уручио скроман дар који ће га подсјећати на овај дивни догађај. Треба рећи да су сви учесници изразили жељу да и следеће године учествују у овом дивном догађају и дружењу, те да нам то постане традиција. Дружење се наставило уз послужење куване ракије и вина.

Свештеник Горан Петковић

Извор: Епархија горњокарловачка

Pin It on Pinterest

Share This